Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται μεταξύ των επιβαινόντων του σκάφους "Dignite", σημαίας Γαλλίας, ο πλους του οποίου, ανεκόπη από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ, ενώ κατευθυνόταν προς τη Γάζα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές «είναι σε επικοινωνία με τις ισραηλινές αρχές και παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης».

«Από το Ισραήλ έχει ζητηθεί να μεριμνήσει για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και τον ταχύτερο δυνατό επαναπατρισμό του», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήγαγε σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ανέκοψε τον πλου του σκάφους "Dignite", το οποίο είχε λάβει άδεια από τις λιμενικές αρχές του Καστελόριζου να αποπλεύσει με προορισμό την Αλεξάνδρεια, αλλά εν πλω μετέβαλε την πορεία του με κατεύθυνση τη Γάζα.

Μεταξύ των επιβαινόντων συγκαταλέγεται και Έλληνας πολίτης, ο οποίος επιβιβάσθηκε παράτυπα στο σκάφος, παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων ελληνικών αρχών ότι δε διαθέτει κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε αποθαρρύνει, με ανακοίνωσή του από τις 22 Ιουνίου, τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στο εν λόγω εγχείρημα.