current views are: 5

9 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση14:19

Νέο πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο -Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Αρκαδία

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Ζέλι του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας. 

Δημοσίευση 14:19’

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Ζέλι του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας. 

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα αναμένεται να βιώσουν οι κάτοικοι του χωριού των Μαριών στην Ζάκυνθο, καθώς νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα στη θέση Στενίτης μερικά μόλις χιλιόμετρα από το χωριό.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου και περίπου 20 πυροσβέστες που προσπαθούν να κρατήσουν «με νύχια και με δόντια» την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνέψει το χωριό των Μαριών.

Σε λίγη ώρα αναμένονται ενισχύσεις από την Πάτρα και την Ηλεία, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι αρκετά μεγάλο – ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή είναι πολύ δύσβατη.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Ζέλι του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε σε ρέμα με πεύκα και πουρνάρια, και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να πάρει διαστάσεις.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά και στην Αρκαδία

Οι πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα ενεργό μέτωπο που εκδηλώθηκε στις 18:30 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ελαία Γορτυνίας, στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή πυκνόφυτη με πεύκα και πουρνάρια, ενώ φυσάει αρκετά δυνατός αέρας.

Για την κατάσβεση επιχειρούν αυτή την ώρα 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 αεροπλάνα τύπου PZL.


σχετικα αρθρα