current views are: 7

9 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση18:55

Νέος θερινός γύρος στον πόλεμο φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ

Τους ζητούν δικαιολογητικά που… δεν υπάρχουν!

Δημοσίευση 18:55’

Τους ζητούν δικαιολογητικά που… δεν υπάρχουν!

Στα «κάγκελα» βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι φαρμακοποιοί της χώρας, με αφορμή την πληρωμή, από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Η συγκεκριμένη σύμβαση των φαρμακοποιών με τον οργανισμό, αφορά σε αναλώσιμα όπως ταινίες μέτρησης ζαχάρου, βελόνες ινσουλίνης, μηχανήματα άπνοιας, ακουστικά βαρηκοΐας κλπ και είναι ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα. Σήμερα, στην καρδιά του Αυγούστου, οι φαρμακοποιοί περιμένουν να εξοφληθούν τον Ιανουάριο. 

Το πρόβλημα που έχει προκύψει περιγράφει στο Νewpost ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος:

«Μετά από επτάμιση μήνες, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ότι για να μας πληρώσει πρέπει να προσκομίσουμε φωτοτυπία της απόδειξης επίσκεψης σε γιατρό. Εμείς πρέπει να αναζητήσουμε τους πελάτες, να τους βάλουμε να ψάξουν για μια απόδειξη που πήραν τον πρώτο μήνα του χρόνου. Κι αν λυθεί αυτό, υπάρχει το πρόβλημα με τους Ευρωπαίους πολίτες που έκαναν χρήση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης. Αυτούς, που θα τους βρούμε για να μας προσκομίσουν την φωτοτυπία της απόδειξης, αλλά και φωτοτυπία της κάρτας τους που ξαφνικά μας ζητούν;»

Ο κ. Σοφιανόπουλος δίνει ένα ακόμη παράδειγμα της ασυνεννοησίας που επικρατεί στον Οργανισμό: «Υπάρχουν αναπνευστικές συσκευές (αεροτσάμπερ), που βοηθούν τα μικρά παιδιά να κάνουν εισπνοές. Αυτές κοστίζουν περίπου 38 ευρώ. Στο τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ είχαν κοστολογηθεί προς 25 ευρώ. Όσοι δεν θέλαμε να είμαστε απατεώνες και να υπερκοστολογήσουμε, τις τιμολογήσαμε για 25 ευρώ. Στείλαμε στον ΕΟΠΥΥ τα δικαιολογητικά για να τις πληρωθούμε και μας απαντούν ότι ανέσυραν μια εγκύκλιο του 2012, σύμφωνα με την οποία, για κάθε εξάρτημα που κοστίζει κάτω από 30 ευρώ βαρύνεται ο ασφαλισμένος. Τότε γιατί στο τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ υπήρχε με 25 ευρώ; Μας απάντησαν ότι είναι ένα λάθος για το οποίο τώρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Εμείς, αυτά, δεν θα τα πληρωθούμε ποτέ».


σχετικα αρθρα