Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης οι ιδιοκτήτες ταξί στις δύο εθνικές οδούς. Περίπου 1.000 ταξί συγκεντρώθηκαν στα διόδια των Αφιδνών και άλλα 1.000 σε εκείνα της Ελευσίνας. Οι αυτοκινητιστές σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου οι οδηγοί να διέρχονται χωρίς να πληρώνουν.

Το πρωί οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται.

Εν τω μεταξύ, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την απόφαση του υπουργού Μεταφορών Ραγκούση να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα του επαγγέλματος, καθώς και για την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Η κυβέρνηση κάλυψε απολύτως τον υπουργό, ενώ η ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Ραγκούση «αρχιτέκτονα του χάους» και τον πρωθυπουργό απλό θεατή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για υποκίνηση των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών με αφορμή και την παρουσία του κ. Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Προβλήματα σε 38 περιφερειακά αεροδρόμια

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σήμερα δημιουργήθηκαν προβλήματα σε μικρό αριθμό από τα 38 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, εξαιτίας της απεργίας των ταξί.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου προβλήματα προκλήθηκαν στα αεροδρόμια:

 - Της Θεσσαλονίκης, όπου αποκλείστηκε η πρόσβαση και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν περίπου 300 μέτρα από την Εθνική οδό μέχρι τον αερολιμένα.

 - Της Καλαμάτας. Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την εξωτερική πύλη για μία ώρα με αποτέλεσμα οι επιβάτες να διανύσουν πεζή περίπου 60 μέτρα.

- Της Σητείας. Ο αερολιμένας παρέμεινε κλειστός.

- Της Κέρκυρας, όπου οι ταξιτζήδες στάθμευσαν τα οχήματά τους περιμετρικά του αεροδρομίου, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών, οι οποίοι εξυπηρετούντο από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

- Των Ιωαννίνων, όπου παρατηρήθηκε συγκέντρωση οχημάτων στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών.


Πηγή:tovima.gr - AΠΕ