Συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή των ταξί επ΄αόριστον από τους δρόμους και αναζήτηση νέων μορφών διαμαρτυρίας, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση, που ολοκληρώθηκε στα γραφεία του κλάδου, επί της οδού Μάρνη, οι ιδιοκτήτες ταξί. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε «θλίψη για τους 10-15 προβοκάτορες», «που δημιούργησαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Μεταφορών», όπου έγινε νωρίτερα η συνάντηση με τον υπουργό, Ι. Ραγκούση.

Νωρίτερα, άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές με τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ενημερώνοντας τους συναδέλφους του, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο, ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση δεν βρέθηκαν σημεία συνεννόησης και προανήγγειλε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η μορφή των οποίων θα ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί για αιφνιδιαστικές κινήσεις του κλάδου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι η επταμελής αντιπροσωπεία κατέθεσε πρόταση για 6μηνη παράταση-κατοχύρωση του διαλόγου και με δέσμευση για πλαίσιο πληθυσμιακής αναλογίας στην έκδοση των αδειών, όπως προέβλεπε το προεδρικό διάταγμα Ρέππα. Παράλληλα, πρότειναν να πληρώνονται οι άδειες και να υπάρχει δέσμευση για τη μη δημιουργία καρτέλ.

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση, σημειώνοντας ότι ο νόμος Παπακωνσταντίνου απελευθερώνει τα πάντα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκτίμησε ότι δεν θα περάσει τίποτα από αυτά, που προβλέπονται για τα ΤΑΧΙ, ότι στο τέλος τα μέλη του κλάδου θα βγουν νικητές και πρόσθεσε ότι αγώνας συνεχίζεται και ότι «το πού θα πάμε και τι θα κάνουμε, δεν θα το λέμε δημόσια». Υποστήριξε, επίσης, ότι ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, τα Συνδικάτα και ολόκληρη κοινωνία είναι με το μέρος τους.

Στη διάρκεια των δηλώσεων του κ. Λυμπερόπουλου ακούγονταν συνθήματα άκρως υβριστικά για τον υπουργό και την κυβέρνηση, ενώ κάποιοι θερμόαιμοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου εκτοξεύοντας καφέδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών.

Σχετικά Θέματα: Κίτρινο μπλακ άουτ για τρίτη ημέρα σε όλη τη χώρα