Η σημερινή μέρα θα είναι η πιο θερμή της εβδομάδας. καθώς περιμένουμε αίθριο και ζεστό καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και με πιθανότητα για λίγες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Aναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ , στρεφόμενοι το απόγευμα από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα ορεινά της Ηπείρου για πρόσκαιρες βρόχες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 41 και τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 και στην Κρήτη έως 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.