Αντιμέτωποι με πύρινη κόλαση βρίσκονται πυροσβέστες στη Ζάκυνθο, καθώς τουλάχιστον 10 είναι τα ενεργά μέτωπα που καίνε το νησί.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε όλο το βράδυ ενώ οι κάτοικοι του νησιού είχαν μία εφιαλτική νύχτα. 

Συνολικά μεταξύ 11 το βράδυ και 1 τα ξημερώματα ενεργά ήταν πέντε μέτωπα που τα ξημερώματα έγιναν 8 ενώ αυτή την ώρα φτάνουν τα 10.
Οι περισσότερες φωτιές εκδηλώθηκαν στις Βολίμες και Άνω Βολίμες.

Στο χωριό Αγαλάς, έξω από το οποίο έφτασαν οι φλόγες τα ξημερώματα, οι κάτοικοι αγωνιούσαν για τις περιουσίες τους.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, καθώς οι φλόγες κινούνταν με ένταση προς το χωριό, ενώ οι κάτοικοι ήταν σε επιφυλακή.

«Ηταν μία εφιαλτική νύχτα. Οι φλόγες έφτασαν 20 μ. από το χωριό», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου στον ΣΚΑΪ. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει πως δεν υπάρχουν αναφορές για καμμένα σπίτια.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο, που προβλέπεται να φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ σήμερα.

Συνολικά στη Ζάκυνθο επιχειρούν 80 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Οι δυνάμεις αυτές έχουν ενισχυθεί από τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Όμως, δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή τους μέσα στην ημέρα, καθώς εξαιτίας των ανέμων υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές και δεν είναι δυνατόν να αποδυναμωθούν εντελώς οι δυνάμεις σε αυτές, ανέφερε η πυροσβεστική.