current views are: 7

16 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση05:17

Τραγωδία στην Κρήτη: Τι οδήγησε στον χαμό του ζευγαριού – Θρήνος στα χωριά τους

Στις 6 σήμερα το απόγευμα η κηδεία του πατέρα

Δημοσίευση 05:17’

Στις 6 σήμερα το απόγευμα η κηδεία του πατέρα

Θρήνος επικρατεί στο χωριό του 35χρονου, Βενιζέλου Στρατάκη, την Ροδιά Ηρακλείου όπου θα γίνει και η κηδεία του στις 6, σήμερα το απόγευμα, μετά το τραγικό περιστατικό του πνιγμού του μαζί με τη σύντροφό του, στην προσπάθειά τους να σώσουν από τα κύματα της θάλασσας τα δύο από τα τέσσερα παιδιά τους.

Η μητέρα του, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, είναι απαρηγόρητη, ενώ αμίλητος ο πατέρας του προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το κακό που χτύπησε, για δεύτερη φορά, την οικογένειά του.

Ο άτυχος 35χρονος έχει δυο αδελφές ενώ, πριν από χρόνια, είχε χάσει έναν αδελφό σε τροχαίο δυστύχημα με μοτοσυκλέτα.

«Η οικογένεια είναι σε πολύ κακή κατάσταση, το χωριό προσπαθεί να τους παρηγορήσει, είναι όλοι στο σπίτι, αλλά πως να παρηγορήσεις δυο ανθρώπους που έχασαν το παιδί τους», λέει στο newpost ο ξάδελφος του 35χρονου, Αντώνης Στρατάκης.

«Ξέρουμε ότι είχε ένα σοβαρό πρόβλημα στο πόδι και τον πονούσε πολύ. Αυτό που έχουμε καταφέρει να μάθουμε είναι ότι, όταν είδε ότι η σύντροφός του δεν καταφέρνει να βγάλει έξω τα παιδιά από το κύμα, βούτηξε κι αυτός στη θάλασσα χωρίς να υπολογίζει ούτε πόνο ούτε τίποτα. Ίσως για αυτό δεν τα καταφέρανε», λέει συντετριμμένος.

Την Πέμπτη η κηδεία της 35χρονης μητέρας 

Η δεύτερη πράξη του δράματος εξελίσσεται στις Αρχάνες, όπου θα γίνει, στις 10 το πρωί της Πέμπτης, η κηδεία της 35χρονης μητέρας Κατερίνας Καναβάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, τα δυο παιδιά της, ένα αγόρι 10 ετών και ένα κορίτσι 16, έμαθαν ότι η μητέρα τους δεν είναι πια στη ζωή. 

Στο χωριό επικρατεί θρήνος ενώ και τα παιδιά και οι γονείς της άτυχης 35χρονης βρίσκονται σε δεινή ψυχολογική θέση.

«Ήταν και οι δύο γεροί άνθρωποι, ήξεραν καλό κολύμπι αλλά το κύμα δεν τους άφησε να βγάλουν έξω τα παιδιά που κινδύνευαν», λέει στο newpost η συνέταιρος της άτυχης γυναίκας. «Έπεσε ο κόσμος στη θάλασσα να τους βοηθήσει, κατάφεραν ευτυχώς να σώσουν τα παιδιά, αλλά η Κατερίνα και ο Βενιζέλος δεν ήταν δυνατό να σωθούν», προσθέτει.

Η 35χρονη γυναίκα είχε, μαζί με τη φίλη της, μια ΚΟΙΝΣΕΠ Υφαντικής Τέχνης, την οποία δούλευαν με πολύ μεράκι και όνειρα για το μέλλον. Όνειρα που, πια, δεν θα γίνουν πραγματικότητα, αφού τόσο βίαια κόπηκε το νήμα της ζωής μιας νεαρής μητέρας.

Και να υπήρχε ναυαγοσώστης δεν θα υπήρχε διαφορετική εξέλιξη 

Η παραλία του Γεροποτάμου βρίσκεται σε έναν κλειστό κολπίσκο με βραχώδη όρια. Δεν είναι οργανωμένη και δεν απαιτεί παρουσία ναυαγοσώστη. «Και να υπήρχε ναυαγοσώστης, πάλι δεν θα υπήρχε διαφορετική εξέλιξη» σημειώνει ο υπολιμενάρχης και διευκρινίζει: «Το ωράριο εργασίας των ναυαγοσωστών στις παραλίες του Ρεθύμνου ξεκινάει στις 10.30 και ολοκληρώνεται στις 17.30.

Σύμφωνα με τον Μανούσο Κλάδο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μυλοποτάμου, στον οποίο ανήκει η παραλία: «Η παραμονή με σκηνή του άτυχου ζευγαριού στην παραλία ήταν παράνομη, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ. Θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί από το Λιμεναρχείο, αλλά μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτή η παρουσία τους». Ερωτηθείς για το κατά πόσον ήταν παράνομη η τοποθέτηση αντίσκηνου από το άτυχο ζευγάρι και η διαμονή τους στη παραλία, ο υπολιμενάρης από την πλευρά του, απάντησε: «Το κάμπινγκ δεν επιτρέπεται αλλά οι έλεγχοι, η πιστοποίηση παράβασης και η επιβολή προστίμων, είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους συχνούς όπως για παράδειγμα στην παραλία της Μονής Πρέβελη, όπου συχνά πιστοποιούνται παραβάσεις παράνομου κάμπινγκ».

Από την πλευρά του ο υπασπιστής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Χρήστος Τσιλιουδάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το τριήμερο του 15αύγουστου όλες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν διατεθεί για ελέγχους και εποπτεία στον βόρειο οδικό άξονα, λόγω υπερβολικής κίνησης, αλλά και στην Ιερά Μονή της Παναγιάς του Χάρακα, όπου πλήθος κόσμου συνέρεε. «Τις μέρες αυτές δεν υπήρχε η δυνατότητα για ελέγχους σχετικά με παράνομο κάμπινγκ και εκτός αυτού η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι ορατή σε όλο το εύρος της από τον οδικό άξονα».

 

Το χρονικό της τραγωδίας 

Οι δύο γονείς, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι από τους προηγούμενους γάμους τους, είχαν πάει χθες ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, για μπάνιο στην παραλία του Γεροποτάμου, μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους – δύο εκείνης και δύο εκείνου-, όταν δύο από αυτά κινδύνεψαν και στην προσπάθεια των ενηλίκων να τα σώσουν, πνίγηκαν οι ίδιοι!

Σύμφωνα με το cretapost.gr, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή τα παιδιά άρχισαν να παλεύουν με τα κύματα, χωρίς να μπορούν να βγουν έξω από το νερό. Τότε η 35χρονη κοπέλα έπεσε στη θάλασσα χωρίς δεύτερη σκέψη για να τα σώσει. Στη συνέχεια ακολούθησε και ο σύντροφός της παρά το γεγονός ότι είχε χτυπημένο πόδι.

Άλλοι λουόμενοι έσπευσαν και αυτοί να βοηθήσουν, ανασύροντας σώα και αβλαβή τα δύο μικρά παιδιά, αλλά όχι και τους άτυχους γονείς.

Λίγο αργότερα οι δύο 35χρονοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα από τη θάλασσα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.


σχετικα αρθρα