current views are: 9

16 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση16:45

«Καμπάνες» σε όσους δημόσιους υπαλλήλους αρνούνται την αξιολόγηση

Οι ανυπάκοοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μένουν εκτός κινητικότητας, ενώ δεν θα λάβουν και τις ωριμάνσεις τριετίας.

Δημοσίευση 16:45’

Οι ανυπάκοοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μένουν εκτός κινητικότητας, ενώ δεν θα λάβουν και τις ωριμάνσεις τριετίας.

Την ενεργοποίηση αντιμέτρων και ποινών για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά την αποτυχία να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Δημοκρατίας”, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει έως τα τέλη του Αυγούστου να δώσει νέα προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθιστώντας όμως σαφές ότι οι υπάλληλοι που δεν θα αξιολογηθούν δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία της κινητικότητας, ενώ παράλληλα δεν θα μπορέσουν να λάβουν τις προβλεπόμενες ωριμάνσεις ανά τριετία.

Το σύστημα αξιολογησης είναι συνδεδεμένο με την κινητικότητα και την επιλογή των προϊσταμένων, αλλά και με τις ωριμάνσεις που αναμένεται να αποδοθούν από το 2019, οπότε η μη συμμετοχή ενός δημοσίου υπαλλήλου στη διαδικασία επιφέρει ντόμινο επιπτώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην εκ νέου θεσμική καταχώριση των αντιμέτρων και των “ποινών” προς τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με τη διαδικασία της αξιολόγησης, καθώς στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία τινάζονται στον αέρα οι δύο επόμενοι στόχοι που αποτελούν και προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και αφορούν την κινητικότητα και την επιλογή προϊσταμένων. 

Ένα από τα κριτήρια των μετατάξεων που πρόκειται να υλοποιηθούν με το νέο σύστημα κινητικότητας είναι η αξιολόγηση του υπαλλήλου τα τελευταία τρία χρόνια. Η επιλογή προϊσταμένων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εάν δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα νέα οργανογράμματα τα οποία περιλαμβάνουν και τους μεταταγέντες.

Η επιβολή των κυρώσεων δεν θα πραγματοποιείται επ΄ αόριστον, αλλά θα δίνεται δεύτερη ευκαιρία έτσι ώστε όποιος δημόσιος υπάλληλος τεθεί εκ νέου στη διαδικασία να σταματάει ο αποκλεισμός του από την κινητικότητα. Και η δεύτερη ευκαιρία, όμως, θα έχει χρονοδιάγραμμα, για παράδειγμα, την ολοκλήρωση των κύκλων κινητικότητας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκότησης είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη διαδικασία προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να μπλοκάρει η τρίτη αξιολόγηση, επαναφέροντας το Δημόσιο ξανά στο προσκήνιο. 


σχετικα αρθρα