Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Κεφαλονιά, μεταξύ Βλαχάτων και Σιμωτάτων στους πρόποδες του όρους Αίνου. Απειλήθηκαν κατοικίες.

Οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στον οικισμό Σιμωτάτων προς την παραλία του Λουρδά με κατεύθυνση προς το ακρωτήρι, ενώ προς στιγμήν κινδύνεψαν κατοικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν αυτοβούλως τα σπίτια τους. Επίσης επί τόπου έσπευσαν λεωφορεία που απομάκρυναν τους τουρίστες από την περιοχή.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ βοηθούν και κάτοικοι της περιοχής.Ειδικότερα από πλευράς πυροσβεστικής επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιας, εντός της νύχτας αναμένονται ενισχύσεις από την Πελοπόννησο

 

 

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Αργά το βράδυ τα μέτωπα της πυρκαγιάς παρουσίαζαν καλύτερη εικόνα, με τις αρχές να προσπαθούν να την περιορίσουν μέχρι το πρώτο φως της ημέρας. 

Στα Ιωάννινα, η φωτιά καίει σε δύσβατη δασική περιοχή στην Βροντισμένη του δήμου Πωγωνίου, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 4 PZL.