current views are: 3

17 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση08:03

Βανδάλισαν το βαγόνι – ρεστοράν του θρυλικού Orient Express

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε το βαγόνι – ρεστοράν του θρυλικού Orient Express και το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι σταθμευμένο στον περίβολο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση 08:03’

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε το βαγόνι – ρεστοράν του θρυλικού Orient Express και το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι σταθμευμένο στον περίβολο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε το βαγόνι – ρεστοράν του θρυλικού Orient Express και το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι σταθμευμένο στον περίβολο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Τον βανδαλισμό του ιστορικού οχήματος έκαναν γνωστό με καταγγελία τους μέσω facebook, οι “φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης”.

«Σήμερα το πρωί δυστυχώς γίναμε για τρίτη και χειρότερη φορά μάρτυρες της λεηλασίας του ιστορικού οχήματος ORIENT EXPRESS που βρίσκεται στον χώρο του Μουσείου μας. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Οι πληγές από τα χτυπήματα παραμένουν ανοικτές και πονάνε. Δυστυχώς υπάρχει; φύλαξη η οποία απορούμε τι κάνει και γιατί υπάρχει. Τρεις κατά σειρά κλοπές στο Μουσείο μας είναι πολλές. Παρακαλούμε για μια ακόμη φορά τον αρμόδιο φορέα του Μουσείου δηλ. τον Ο.Σ.Ε να κάνει κάτι για να σωθεί όλη η ιστορική κληρονομιά που υπάρχει στο μουσείο. Απαιτούμε όμως με κάθε τρόπο την αποκατάσταση του ιστορικού οχήματος. Πρέπει όλοι να στρατευτούμε για την διάσωση των μνημείων από την μανία των ασυνείδητων. Κοινοποιήστε το παρόν μήπως και συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος και σώσουμε ότι μπορέσουμε. Είμαστε όλοι φορτισμένοι συναισθηματικά……..», τονίζουν στην ανάρτηση τους στη σελίδα τους στο Facebook.

Το βαγόνι αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού Orient Express, που από το 1883 ταξίδευε με αφετηρία το Παρίσι και τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ήταν το περίφημο τρένο για το οποίο γυρίστηκαν εκατοντάδες ταινίες, ενώ αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τη διάσημη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Αγκάθα Κρίστι.

«Είναι η τρίτη φορά που έχουμε επίθεση στον χώρο μας μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Η πρώτη κλοπή ήταν στο κεντρικό κτήριο, στη συνέχεια στο κυλικείο και τώρα στο βαγόνι. Οι άγνωστοι μπήκαν μέσα και το έκαναν γης μαδιάμ» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου, Γιάννης Γιαννακούδης.

«Οι δράστες ξήλωσαν ότι είχε σχέση με χαλκό, ξήλωσαν τα φωτιστικά, μέχρι και τις λαμαρίνες» σημείωσε.

Στο μουσείο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρχε μόνιμη φύλαξη, ωστόσο από τις αρχές του Ιανουαρίου 2017 οι φύλακες εγκαταστάθηκαν στη Διαλογή του ΟΣΕ και πραγματοποιούν περιπολίες.

 


σχετικα αρθρα