Χαμηλή είναι η ικανοποίηση των Πατρινών από τις επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας της σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (αχαϊκό βαρόμετρο) της Data Rc που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος". Μάλιστα ο Δημήτρης Κατσικόπουλος φαίνεται πως ξεπερνά πλέον σε ποσοστά τον Γιάννη Δημαρά. Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σύμφωνα με την έρευνα οι Πατρινοί φαίνεται πως περίμεναν πολλά περισσότερα από τη δημοτική αρχή. "Οχι και τόσο - καθόλου αποτελεσματικό" έχουν κρίνει το έργο στους εξής τομείς και με τα εξής ποσοστά:

Σκουπίδια: 86,7%

Πεζοδρόμια: 76,8%

Πράσινο: 77,7%

Στάθμευση: 78%

Δρόμοι: 78,5%

Ποιότητα ζωής: 74,2%

Πλατείες: 73,2%

Αθλητικές εγκαταστάσεις: 68%

Ποιότητα νερού: 60,9%

Συγκοινωνίες: 56,8%

Αποχέτευση: 56,1%

Συντήρηση σχολικών κτιρίων: 52,9%

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στο ερώτημα για την ικανοποίηση των πολιτών από το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής Αρχής, το 48,8% των ερωτηθέντων απάντησε «καθόλου», ενώ το 40,5% «όχι και τόσο». «Αρκετά» ικανοποιημένοι απάντησαν το 9,7% των ερωτηθέντων.

Προβληματισμό θα πρέπει να προκαλέσουν στη δημοτική Αρχή τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που αφορούν στην ικανοποίηση των πολιτών για το μέχρι σήμερα έργο της, με βάση την παράταξη που ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Το 40,8% των ψηφοφόρων της παράταξης Δημαρά, απάντησαν ότι είναι «όχι και τόσο» ικανοποιημένοι από το έργο  της δημοτικής Αρχής, ενώ «καθόλου» ικανοποιημένοι δηλώνουν το 39,5%. «Αρκετά» ικανοποιημένοι απαντούν το 17,1% και «πολύ» το 1,3%.

Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Στην ερώτηση "αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιον θα ψηφίζατε" το γκάλοπ δείχνει:

Δημήτρης Κατσικόπουλος 17,7%

Γιάννης Δημαράς 14,1%

Κώστας Χριστόπουλος 13,2%

Κώστας Πελετίδης 12,8%

Χρήστος Πατούχας 3,8%

Ανδρέας Τζουραμάνης 3,2%

Δημήτρης Αϊβαλής 1,6%

Λευκό - άκυρο: 12%

Δεν θα ψήφιζα: 13,2%

Αναποφάσιστοι: 8,4%

Οχτώ μήνες μετά τις Δημοτικές Εκλογές, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο απ΄όπου ξεκινήσαμε. Λες και βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Αυτό δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που έκανε η εταιρία Data RC.

Αν γυρίσει κανείς στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου 2010 και διαβάσει τις δημοσκοπήσεις εκείνης της περιόδου θα διαπιστώσει ότι ακριβώς την ίδια εικόνα κατέγραφαν.

Πηγή: The Best