current views are: 10

18 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση10:37

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος οδηγός που σκότωσε τους δύο φοιτητές στα Χανιά

Απολογία για το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο φοιτητές έδωσε σήμερα ο 20χρονος Γεωργιανός οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τους είδε.

Δημοσίευση 10:37’

Απολογία για το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο φοιτητές έδωσε σήμερα ο 20χρονος Γεωργιανός οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τους είδε.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μέχρι να βρεθεί ενώπον της ανακρίτριας την Δευτέρα ο 20χρονος Γεωργιανός, ο οποίος χθες σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο νεαρούς φοιτητές.

Νωρίτερα, σε κατάθεσή του για το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο φοιτητές. ο 20χρονος υποστήριξε ότι δεν τους είδε.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο 20χρονος από τη Γεωργία που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα το πρωί της Πέμπτης την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη λίγα μέτρα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, μια ημέρα μετά το αιματηρό περιστατικό.

Νωρίτερα ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη ειρήνης κοινωνιών και στέρησης άδειας οδήγησης.

Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη, ο 20χρονος είχε υποστηρίξει ότι δεν είδε τα δύο παιδιά που περπατούσαν στο δρόμο μαζί με το σκυλάκι τους, με αποτέλεσμα να τους παρασύρει με το αυτοκίνητο του.

Ωστόσο μετά τη σύλληψη του υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής εκ μέρους των οικογενειών των άτυχων νεαρών, Γιώργος Μπουζάκη ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η ώρα να καταλογισθούν ευθύνες εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έχει απολογηθεί και τόνισε ότι: «όπως η Πολιτεία ζητάει από τους πολίτες πράγματα, καλό θα είναι να αναλάβει της ευθύνες της απέναντι τους για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στους δρόμους».

Έως τότε ο 20χρονος θα βρίσκεται σε κρατούμενος μέχρι την απολογία του, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν, η διατάραξη κοινωνιών και τέλος οδήγηση χωρίς την κατοχή διπλώματος, αφού ο 20χρονος είχε στη κατοχή του δίπλωμα από τη Γεωργία και μόνο.

«Να μη γίνει ο τόπος μας από φημισμένη τουριστική περιοχή, σε κακόφημο ως προς τα τροχαία δυστυχήματα μέρος», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Φωτό: Zarpanews.gr