current views are: 16

18 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση11:59

Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη

Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη

Δημοσίευση 11:59’

Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη

Θλίψη στον καλλιτεχνικό αλλά και στον απλό κόσμο που την αγάπησε μέσα από τις ταινίες της σκόρπισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewpost, η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή σήμερα, Παρασκευή, στις 13.00 το μεσημέρι στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη από την μεγάλη κόρη της Μάρθα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς που υπέστη, ενώ όπως έγινε γνωστό ”έφυγε” στον ύπνο της. Έπασχε, δε, απο Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και ήταν μανιώδης καπνίστρια. 

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη. Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, τη Μάρθα.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, «μεσουράνησε» στον ελληνικό κινηματογράφο και δικαίως θεωρείται, μαζί με τις Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη, ως μία από τις εμπορικότερες ηθοποιούς όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Γεννημένη στις 12 Δεκεμβρίου του 1944, η Ζωή Κουρούκλη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, βγήκε στα φώτα της δημοσιότητας σε ηλικία μόλις 16 ετών, καθώς, το 1959 στέφθηκε Σταρ Ελλάς και αυτή ήταν η αφορμή ώστε ο Γιάννης Δαλιανίδης να την επιλέξει για πρωταγωνίστρια της ταινίας “Ο Κατήφορος, το 1961”.

Η επιτυχία της ταινίας την έκανε μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ. Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και σε όλα τα είδη ταινιών κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Μάλιστα, το επίθετο Λάσκαρη το χρωστάει στον Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος το εμπνεύστηκε από έναν δρόμο στην Κυψέλη, όταν ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει η ηθοποιός το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της ξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε όπως “Μερικοί το προτιμούν κρύο”, “Νόμος 4000”, “Κορίτσια για φίλημα”, “Στεφανία”, “Μια κυρία στα μπουζούκια”, “Οι θαλασσιές οι χάντρες” και πολλές άλλες.

Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο. 

Η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί, κυρίως αυτή με τον Τόλη Βοσκόπουλο. 

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πηγή φωτό εξωφύλλου: Βήμα Magazino


σχετικα αρθρα