current views are: 6

19 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση02:30

Ηλικιωμένη ζούσε ανάμεσα σε σκουπίδια, περιττώματα και τρωκτικά στο Κάστρο της Χίου

Σοκαριστικές εικόνες, στην καρδιά του Κάστρου της πόλης της Χίου, εκεί όπου διατηρούσε μονοκατοικία η 90χρονη Μ.Σ., αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας 

Δημοσίευση 02:30’

Σοκαριστικές εικόνες, στην καρδιά του Κάστρου της πόλης της Χίου, εκεί όπου διατηρούσε μονοκατοικία η 90χρονη Μ.Σ., αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας 

Σοκαριστικές εικόνες, στην καρδιά του Κάστρου της πόλης της Χίου, εκεί όπου διατηρούσε μονοκατοικία η 90χρονη Μ.Σ., αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου, οι οποίοι κατόπιν εισαγγελικής εντολής μπήκαν στο ετοιμόρροπο κτήριο απομακρύνοντας την ηλικιωμένη και ξεκινώντας τον καθαρισμό του χώρου, που εδώ και καιρό αποτελούσε σοβαρή εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Τον τελευταίο χρόνο πολλοί ήταν οι κάτοικοι που είχαν παραπονεθεί στην Εισαγγελία Χίου, αφού η 90χρονη αρνούνταν κάθε βοήθεια, είτε από τον δήμο είτε από τους γείτονές της, ενώ δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει στο σπίτι της.

Το πρωί με εισαγγελική παραγγελία και παρουσία του ειρηνοδίκη Χίου Ε. Θάνογλου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Δ. Φραγκομίχαλου, της αστυνομίας και του αντιδημάρχου Γ. Μπελέγρη, οι Αρχές μπήκαν στο σπίτι της 90χρονης αντικρίζοντάς την ανάμεσα σε ένα βουνό από σκουπίδια, υπολείμματα φαγητών, περιττώματα, κότες και τρωκτικά.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο γηροκομείο «Ζωρζής Μιχαλινός», όπου και θα διαμένει πλέον, ενώ οι τέσσερις υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Χίου για πάνω από τρεις ώρες μετέφεραν σκουπίδια στο 4τονο όχημα μεταφοράς απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη περίπτωση κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δήμος πριν από δύο εβδομάδες σε σπίτι χρηστών ναρκωτικών στον Κάμπο.

Πηγή:politischios.gr


σχετικα αρθρα