ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχουν ιερό και όσιο - Επιτήδειοι κάνουν «μαϊμού» έρανο για τα πυρόπληκτα μοναστήρια

Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2017, 17:56 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2017, 17:56
Δεν έχουν ιερό και όσιο - Επιτήδειοι κάνουν «μαϊμού» έρανο για τα πυρόπληκτα μοναστήρια
Facebook Twitter Whatsapp

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν επιτήδειοι, υποστηρίζουν πως λειτουργούν εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν επιτήδειοι, υποστηρίζουν πως λειτουργούν εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και  «γδύνουν» πιστούς, πείθοντάς τους να δώσουν λεφτά για την αποκατάσταση μοναστηριών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές!

Τα περιστατικά έχουν αρχίσει να πυκνώνουν και μοιραία έφτασαν στα «αυτιά» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που φρόντισε να ενημερώσει ότι ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ούτε κανείς έχει δώσει εξουσιοδότηση για να γίνει έρανος!

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Μακαριώτατος ουδένα έχουν εξουσιοδοτήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων «για την αποκατάσταση των ζημιών σε Ιερές Μονές», πολλώ δε μάλλον ουδεμία υπηρεσία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία», διευκρινίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σχετικά με επιτήδειους που δήθεν συγκεντρώνουν χρήματα για πληγείσες μονές.

Η Αρχιεπισκοπή προβαίνει στην εν λόγω διευκρίνιση με αφορμή «τουλάχιστον περίεργα περιστατικά των τελευταίων ημερών, όπου διάφοροι επιτήδειοι εμφανίζονται πιθανότατα με εικονικά στοιχεία ταυτότητας, ως πρόσωπα δήθεν εξουσιοδοτημένα από τον Αρχιεπίσκοπο ή έχοντα σχετική εντολή από Υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση ζημιών για λογαριασμό Ιερών Μονών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές ή ευρίσκονται σε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές».

Μάλιστα, συνιστά σε όσους γίνουν δέκτες ανάλογων επικοινωνιών, κατά τις οποίες ενίοτε τους ζητούνται και τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, να απευθύνονται άμεσα στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να αναφέρουν τα σχετικά περιστατικά στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.