ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη νύχτα για την Ηλεία: Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 20 Αυγούστου 2017, 15:24 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2017, 08:58
Facebook Twitter Whatsapp

Η φωτιά καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύσκολη θα είναι η νύχτα για την Ηλεία, καθώς είναι σε ακόμα σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Ροδινά, κοντά στη Ζαχάρω, παρότι φαίνεται ότι ο κίνδυνος έχει περάσει και ότι πλέον δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 

Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από το απόγευμα, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή και εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

«Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιόπουλος.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.