current views are: 6

21 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση07:59

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Στο ”κόκκινο” σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Δημοσίευση 07:59’

Στο ”κόκκινο” σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο ”κόκκινο” σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, για σήμερα προβλέπεται έντονη πιθανότητα πυρκαγιάς για το νομό Μεσσηνίας και τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά στη χώρα 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Ροδινά Ηλείας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα στο Καθαροβούνι Άρτας επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 4 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα πέντε ατόμων. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Στη Ζάκυνθο είναι σε εξέλιξη δύο φωτιές: Αυτή που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στη περιοχή Νεραντζούλες, όπου επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα, καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Σκοπός, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κεφαλονιά από τις 17 Αυγούστου έως και χθες. 

Η εικόνα στον Κάλαμο Αττικής παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς. Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14 Αυγούστου, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κρυόνερο Ηλείας.

Τέλος υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, στο Κοκκίνι Κέρκυρας, καθώς και στα Λεγρενά του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής.


σχετικα αρθρα