current views are: 4

21 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση14:17

Πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας – Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση

Χάρη στη βροχόπτωση που ξέσπασε αργά το απόγευμα, η πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ρυτό Κορινθίας και που απείλησε για κάποια ώρα κατοικημένη περιοχή.

Δημοσίευση 14:17’

Χάρη στη βροχόπτωση που ξέσπασε αργά το απόγευμα, η πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ρυτό Κορινθίας και που απείλησε για κάποια ώρα κατοικημένη περιοχή.

Χάρη στη βροχόπτωση που ξέσπασε αργά το απόγευμα, η πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει προς στιγμήν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ρυτό Κορινθίας και που απείλησε για κάποια ώρα κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο η εικόνα άλλαξε εκ νέου και το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και έκαιγε σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, λόγω της έκτασης του μετώπου εκκενώθηκε προληπτικά παιδική κατασκήνωση, ενώ πυροσβεστικά κλιμάκια ενημέρωσαν τους κατοίκους των οικισμών Άνω και Νέα Αλμυρή να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Η κατάσταση όμως εξομαλύνθηκε λόγω της βροχόπτωσης που ξέσπασε, ωστόσο η πυρκαγιά μένεται σε πλήρη εξέλιξη και οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, που θα παραμείνουν σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Αργά το απόγευμα ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Κατακαλού στην Κέρκυρα. Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, ενώ από αέρος, στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς, συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας τύπου πετζετέλ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ καίγονται καλαμιές και χορτολιβαδική έκταση».


σχετικα αρθρα