Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων διηγούνται, όσα διαδραματίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση μπροστά στα μάτια τους. Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του "Alpha" είναι αποκαλυπτικό της δράσης των αντιεξουσιαστών στην περιοχή. Κάτοικοι και καταστηματάρχες μιλάνε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού και διηγούνται τον τρόμο που αντιμετωπίζουν και την ανασφάλεια που νιώθουν, τόσο για την καταστροφή των περιουσιών τους όσο και για την ίδια την σωματική τους ακεραιότητα.

Τελευταίο "επίτευγμα" των γνωστών-αγνώστων η εισβολή σε super market γνωστής αλυσίδας στην περιοχή όπου έκλεψαν τρόφιμα και ακριβά ποτά. Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα όπου αδειάζουν τα ράφια και γεμίζουν τα σακίδιά τους ξεχνώντας να περάσουν από το ταμείο για να πληρώσουν όπως όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί. 

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού αναφέρει στον "Alpha"  πως φεύγοντας έσπρωξαν τον γιο του και τονίζει πως δεν μπορείς να κλέβεις με την δικαιολογία πως θα τα μοιράσεις στους φτωχούς. Τονίζει μάλιστα πως οι κουκουλοφόροι αφαίρεσαν ακριβά ποτά από τα ράφια τονίζοντας έτσι το υποκριτικό του πράγματος!

Ιδιοκτήτρια καταστήματος οπτικών που έχει πέσει θύμα  ληστείας των "μπαχαλάκηδων" των Εξαρχείων αφήνει αιχμές πως επιλέγουν συγκεκριμένες μάρκες γυαλιών , λες και κάποιος τους έχει δώσει ειδική παραγγελία! Μάλιστα αναφέρει  πως και άλλα καταστήματα οπτικών έχουν πέσει θύματα τέτοιων επιδρομών. Κάτοικοι και καταστηματάρχες κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής και ζητάνε από την Πολιτεία να δράσει. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά: "Η κατάσταση δεν πάει άλλο"