Η επιστροφή των παραθεριστών του Αυγούστου έχει ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από το πρωί άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα πλοία από τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ήδη τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν 21 πλοία από διάφορους προορισμούς ενώ στο Λαύριο κατέπλευσαν 6 ακόμη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Κυριακή επέστρεψαν στον Πειραιά περισσότεροι από 30.000 επιβάτες ενώ συνολικά επέστρεψαν 58.000! Η επιστροφή θα συνεχιστεί και την Τρίτη. 

Ο καιρός της Τρίτης

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Τρίτη σε περαιτέρω πτώση.
Αναλυτικά ο καιρός:
Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και βελτίωση από το βραδύ. στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στην Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο. βελτίωση από το βράδυ. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο ιόνιο βορειοδυτικοί  5 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο ιόνιο έως 7 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: στη ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. 
στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. βελτίωση το βράδυ. 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά δυτικοί 3 έως 5 Μποφόρ. βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. βελτίωση το βράδυ. 
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: στα Νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες έως το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές. βελτίωση από το βράδυ. 
στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βορειά τοπικά 6 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Αττική 
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και σταδιακά έως 5 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. 
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.