Τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ειδικό σε θέματα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας, Γεώργιο Κανελλαΐδη δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Κανελλαΐδης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα (2011-2020) και ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για το ενδιαφέρον που δείχνει για το θέμα. Υπενθύμισε μάλιστα την ομιλία του Προέδρου το 2008 στο ΕΜΠ, κατά την οποία έθεσε υπό την αιγίδα του την προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Παρ' όλα αυτά, όπως σημείωσε ο κ. Κανελλαΐδης, "εξακολουθούμε να έχουμε πολλά θύματα -και νεκρούς και ανάπηρους", επισημαίνοντας ότι "3000 άνθρωποι μένουν ανάπηροι τον χρόνο και αυτό ίσως καμιά φορά είναι χειρότερο και από τους νεκρούς".

Ο καθηγητής, ωστόσο, διαβεβαίωσε τον κ. Παπούλια ότι έχουν πλέον τεθεί οι βάσεις, στις οποίες πρέπει να κτίσουμε. Ζήτησε δε την αρωγή των Μέσων Ενημέρωσης, "γιατί είναι μια εθνική προσπάθεια και πρέπει να βοηθήσουν για να σώσουμε ζωές".