current views are: 21

23 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση19:45

Η Ελληνίδα μάνα που έχασε τον γιο της στη Λ’ Άκουιλα τα βάζει με την ιταλική Δικαιοσύνη

«Οι άνθρωποι σκοτώνουν, όχι ο σεισμός»

Δημοσίευση 19:45’

«Οι άνθρωποι σκοτώνουν, όχι ο σεισμός»

Μπλεγμένη σε έναν απίστευτο κυκεώνα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και καθυστερήσεων, η μητέρα του Έλληνα φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο σεισμό της Λ’ Άκουιλα τον Απρίλιο του 2009.

«Εδώ και κι 8,5 χρόνια έχω θέσει ως στόχο ζωής να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα κτίρια που έχουν φτιάξει. Δεν σκοτώνει ο σεισμός, ο άνθρωπος σκοτώνει», λέει στο Newpost η Άννα Κουφολιά που έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον του ιταλικού Κράτους, της περιφέρειας της Λ’ Άκουιλα αλλά και των κατασκευαστών του κτιρίου που μετατράπηκε σε τάφο για τον γιο της, Βασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι από τα συντρίμμια του ίδιου κτιρίου βγήκε ζωντανή, αλλά δεν έχει ακόμα καταφέρει να συνέλθει από το σοκ, η αδελφή του φοιτητή, Διονυσία.

«Η κόρη μου προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, δυσκολεύεται πολύ. Πρέπει να το στηρίξω το παιδί και δίνω όλον μου τον εαυτό. Έχω μοιράσει τη ζωή μου μεταξύ Ελευσίνας, όπου ζω με την κόρη μου και Ιταλίας, όπου πηγαίνω συχνά για να προχωρήσει αυτή η δίκη που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια κι ακόμα δεν έχουμε μία απόφαση».

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2009. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν, θάβοντας στα συντρίμμια 289 ανθρώπους. Οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 1500.

Νεκρός βρέθηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού που διέμενε, κοντά στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης και ο Έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς. Από τα συντρίμμια του ίδιου κτιρίου βγήκε τραυματισμένη η αδελφή του, Διονυσία.

«Το κτίριο στο οποίο έμεναν τα παιδιά μου ήταν από τα καινούργια της πόλης. Το 2002 , χωρίς κανέναν έλεγχο στατικότητας, έγινε προσθήκη 2 ορόφων και μιας σοφίτας. Τα παιδιά μπήκαν στο διαμέρισμα τον Σεπτέμβριο του 2008», λέει στο Νewpost η Άννα Κουφολιά.

Η ιταλική δικαιοσύνη προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. «Έχουν ξεκινήσει τα πρώτα δικαστήρια. Οι κατηγορούμενοι ήταν 9, ο καθένας είχε 3 δικηγόρους. Εγώ παλεύω με έναν Ιταλό δικηγόρο γιατί λόγω κόστους δεν μπορούσα να προσλάβω δικηγόρο από την Ελλάδα. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ακρόαση, η υπόθεση παίρνει συνεχώς αναβολές». 


σχετικα αρθρα