current views are: 12

23 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση11:50

Αστυνομικοί «πάγωσαν» κατά την έφοδο σε ζωολογικό κήπο: Πέθαιναν μπροστά τους ζώα, δεμένα πισθάγκωνα!

Σοκ και δέος στην έφοδο της αστυνομίας σε επιχείρηση στην Πάτρα, όπου ζουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας άγρια και ήμερα ζώα, λιοντάρια, τίγρεις, ελάφια και πολλά άλλα.

Δημοσίευση 11:50’

Σοκ και δέος στην έφοδο της αστυνομίας σε επιχείρηση στην Πάτρα, όπου ζουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας άγρια και ήμερα ζώα, λιοντάρια, τίγρεις, ελάφια και πολλά άλλα.

Σοκ και δέος στην έφοδο της αστυνομίας σε επιχείρηση στην Πάτρα, όπου ζουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας άγρια και ήμερα ζώα: λιοντάρια, τίγρεις, ελάφια και πολλά άλλα. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε σκελετούς ζώων, αλλά και μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα, τα οποία ήταν πισθάγκωνα δεμένα, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Η έρευνα της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ζωοφιλική Ομοσπονδία, στην οποία κατήγγειλαν τα όσα συνέβεναν εις βάρος των ζώων στους χώρους του ζωολογικού κήπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομοσπονδίας, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον ιδιοκτήτη ανέρχονται σε 60.000 ευρώ, αναφέρει το tempo24.

“Στόχος μας, πέρα απο την τιμωρία του, να κλείσει ο χώρος αυτός, όπου πολλά ζώα ζουν κάτω απο άθλιες συνθήκες και πεθαίνουν συνεχώς προφανώς απο έλλειψη φροντίδας, απο ασθένειες, απο μοναξιά και κατάθλιψη¨γράφει στην ιστοσελίδα της. 

Η Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε καταγγελίες για τον συγκεκριμένο χώρο και για τις συνθήκες διαμονής των ζώων, οι οποίες ήταν καιρό τώρα γνωστές στην περιοχή, αλλά κανείς δεν προέβαινε στις απαιτουμενες ενέργειες.

Λυπούμαστε για ένα επιπλέον λόγο. Γιατί τον χώρο αυτό επισκέπτονταν όλα αυτά τα χρόνια και σχολεία αδυνατούμε δε να κατανοήσουμε, πως υπάρχουν δάσκαλοι που πραγματοποιούν “εκπαιδευτικές” εκδρομές δείχνοντας στα μικρά παιδιά τα υπερήφανα αυτά ζώα να ζουν τυραννισμένα μέσα στις άθλιες φυλακές τους.

Το υπουργείο Παιδείας στο οποίο και πάλι θα απευθυνθούμε θα πρέπει να απαγορεύσει επιτελούς τις “εκπαιδευτικές” αυτές εκδρομές όπου βασανισμένα αιχμάλωτα άγρια αλλά και ήμερα ζώα γίνονται θέαμα απολύτως αντιεκπαιδευτικό για τα παιδιά για να κερδίζει ο κάθε επιχειρηματίας.

Είναι ντροπή για το Υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει να διαιωνίζονται τέτοιες καταστάσεις

Δείτε στις φωτογραφίες τι συμβαίνει πίσω απο τα φώτα και τις βιτρίνες”, τονίζει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.


σχετικα αρθρα