ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση του Συνηγόρου του Kαταναλωτή σε βάρος εταιρείας βλαστοκυττάρων που έκλεισε

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2017, 15:57 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2017, 16:56
Μήνυση του Συνηγόρου του Kαταναλωτή σε βάρος εταιρείας βλαστοκυττάρων που έκλεισε
Facebook Twitter Whatsapp

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Λευτέρης Ζαγορίτης σε βάρος εταιρείας που λειτουργούσε τράπεζα βλαστοκυττάρων, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Λευτέρης Ζαγορίτης σε βάρος εταιρείας που λειτουργούσε τράπεζα βλαστοκυττάρων, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η υπόθεση απασχολεί ήδη τη Δικαιοσύνη μετά το...κανόνι της εταιρείας  και το ενημερωτικό mail περί «άμεσου κινδύνου καταστροφής των βλαστικών κυττάρων», που είχαν εμπιστευτεί 30.000 γονείς, οι οποίοι την είχαν μέχρι τότε εμπιστευθεί για τη φύλαξη του γενετικού υλικού των παιδιών τους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαγορίτης ζήτησε επίσης να διερευνηθεί από τους εισαγγελείς αν έχει παραβιασθεί η νομοθεσία, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών κατά τη συλλογή, τη συντήρηση και τη διαφύλαξη αναντικατάστατου βιολογικού υλικού με αξιόπιστες διαδικασίες, καθώς και το ζήτημα της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών – καταναλωτών.