current views are: 12

27 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση06:16

Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος: Mάχη με τις φλόγες στις Μαριές – Έφτασαν τις 82 πυρκαγιές στο νησί!

Άλλη μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες

Δημοσίευση 06:16’

Άλλη μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες

Άλλη μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες έρχεται στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, που παραμένει σε πύρινο κλοιό με τις φλόγες να έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και ελαιώνες. 

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί καθώς τα πύρινα μέτωπα είναι σε πλήρη εξέλιξη, και η βοήθεια από τα εναέρια μέσα έχει σταματήσει μετά την δύση του ηλίου.

Το δυσκολότερο μέτωπο της πυρκαγιάς μαίνεται ανατολικά από τις Μαριές και τα ξημερώματα της Δευτέρας η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη, όταν οι φλόγες άρχισαν να  πλησιάζουν προς τις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους και την πυροσβεστική να δίνουν μάχη. Μάλιστα, λίγο έξω από το χωριό η πύρινη λαίλαπα έκαψε ένα σπίτι που βρισκόταν μέσα στο δάσος. 

Έκκληση των αρχών να μην κατευθύνονται κάτοικοι και ταξιδιώτες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς δυσχεραίνουν το έργο τους.

Τα μηχανήματα του Στρατού που βρίσκονται στο νησί από το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιούν διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης στις παρυφές του χωριού Μαριές, ενώ μία ακόμη αντιπυρική ζώνη έχει διανοιχτεί γύρω από το μοναστήρι του Αη Γιώργη των Κρημνών που βρίσκεται σε μόνιμο κίνδυνο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος και επισήμανε ότι «το στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά έως το βράδυ καθώς στην συνέχεια δεν θα έχουμε ενάερια μέσα».

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό εμπρηστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων που επιχείρησαν να βάλουν νέες φωτιές (νέες εστίες) δυτικά του χωριού Μαριές στη Ζάκυνθο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από ελικόπτερο που έριχνε νερό πάνω από την περιοχή. 

Άμεσα ειδοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις και αστυνομία και από τότε σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Οι έρευνες όμως δεν απέφεραν καρπούς, αν και σύμφωνα με το imerazante έχουν υπάρξει δύο προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι και ανακρίνονται από τις Αρχές.

Συνολικά, σήμερα στη Ζάκυνθο έχουν ξεσπάσει άλλες έξι πυρκαγιές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 82, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!


σχετικα αρθρα