current views are: 8

28 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση12:43

ΔΕΘ: Στο χορό των κινητοποιήσεων – «Τρύπιο το καλάθι του Αλ. Τσίπρα»

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον κύκλο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 12:43’

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον κύκλο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον κύκλο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη

Η ΠΟΕΔΗΝ προετοιμάζει «μεγάλη πορεία 10 χιλιομέτρων Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πορεία θα περάσει από Νοσοκομεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης. Θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα ξεκινήσει 8πμ από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως «το καλάθι του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια των ΔΕΘ 2014, 2015, 2016 ήταν τρύπιο. Περιλάμβανε μόνο αμέτρητα θα και ψέματα.

Για άλλη μια χρονιά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017 θα είναι πολλά ψέματα και θα.

Δεν πήραν χαμπάρι ότι κατέρρευσε ο Κρατικός Μηχανισμός και τα Δημόσια Νοσοκομεία, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, από την μείωση των λειτουργικών δαπανών των φορέων που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά. Παντού χαλασμένα μέσα. Πυροσβεστικά, περιπολικά, ΕΚΑΒ, υποδομές και εξοπλισμός Νοσοκομείων».

Οι διεκδικήσεις

Η ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της διεκδικεί: 

  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ 
  • Πραγματικές προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού. 
  • Δωρεάν Υγεία 
  • Κατάργηση Μνημονίων 
  • Ανάκτηση απωλειών.

 


σχετικα αρθρα