current views are: 8

28 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση13:20

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Ηλεία, τραυματίστηκε πυροσβέστης – Συνεχίζεται η φωτιά στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά μέσα σε δάσος, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι Ηλείας.

Δημοσίευση 13:20’

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά μέσα σε δάσος, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι Ηλείας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά μέσα σε δάσος, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα

Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι πολύ σημαντική και η συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αντιδήμαρχοι, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, μια πυροσβέστης, τραυματίστηκε στο χέρι, μετά από πτώση, και διακομίσθηκε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, ώστε να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πυρκαγιά και στην Κρήτη

Λίγες ώρες αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική τοποθεσία κοντά στη Μονή Αγκαράθου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, στην Κρήτη

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:30 και στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες που έχουν σπεύσει στο σημείο με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν και τα μέλη ενός πεζοπόρου τμήματος που εστάλη σε ενίσχυση.

Μολονότι οι επικρατούσες συνθήκες δυσχεραίνουν την έκβαση της προσπάθειας, το μοναστήρι δεν κινδυνεύει καθώς οι νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απομακρύνουν τις φλόγες από τα κτίρια της μονής.

Η κατάσταση στο μέτωπο της Ζακύνθου

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών. Η μεταβλητότητα της διεύθυνσης του ανέμου σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της καταστροφής.

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά 4 καναντέρ και 4 ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.


σχετικα αρθρα