Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των υπαλλήλων του δημαρχείου που έζησαν από κοντά την αιματηρή επίθεση με θύμα των δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δέσποινα Οικονόμου περιγράφει τα συγκλονιστικά πρώτα λεπτά μετά το περιστατικό, λέγοντας ότι ο δήμαρχος αφού δέχθηκε την επίθεση άρχισε να καλεί σε βοήθεια βγαίνοντας στον διάδρομο.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση είναι ότι ο 35χρονος δράστης της επίθεσης, έφυγε ατάραχος μετά το περιστατικό και πήγε να πιει καφέ σε καφετέρια επί της οδού Αθηνάς.

Το προφίλ του δράστη

Ο 35χρονος άνδρας εργαζόταν με 8μηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας του δήμου και η σύμβαση του θα έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όλοι τον περιγράφουν ως ένα μοναχικό άνθρωπο. Σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου ο δράστης φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα με την σχέση του, ενώ είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου.

Συγκλονισμένη η οικογένεια του δημάρχου

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δημάρχου βρέθηκε η οικογένειά του. «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τον ενδιαφέρον. Δεν θέλω να πω πολλά, μόνο ότι ελπίζω να πάνε όλα καλά», λέει στο Newpost η σύζυγός του. Όπωςενημέρωσε νωρίτερα, οι γιατροί την έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της, όμως η ίδια είναι ακόμα σοκαρισμένη.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν ο απολυμένος συμβασιούχος επισκέφθηκε τον δήμαρχο, προκειμένου να του πει το πρόβλημά του. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, είχε άγριες διαθέσεις, καθώς έβγαλε μαχαίρικαι τραυμάτισε τον κ. Τσουκαλά στη γάμπα. 

Η αστυνομία ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησε στην περιοχή συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος είναι ελληνικής υπηκοότητας.