Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στο νομό Λάρισας σε δασώδεις εκτάσεις - κυρίως πουρνάρια - στην περιοχή από Ελάτεια μέχρι τη θέση Χάλκωμα στα Αμπελάκια του Κισσάβου. Για την κατάσβεση επιχειρούσαν περίπου 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα και όσο υπήρχε φως ημέρας, συμμετείχαν και 6 αεροσκάφη, ενώ υπήρχε αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό έλεγχο, επειδή υπάρχουν δασικοί δρόμοι στην περιοχή, οι οποίοι λειτουργούν ως φυσικές αντιπυρικές ζώνες.

Μέχρι το βράδυ συγκεντρώνονταν και άλλες δυνάμεις πυροσβεστών και οχημάτων απ’ όλο το θεσσαλικό χώρο, αλλά και όμορους νομούς της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας. Στην περιοχή μετέβη ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Αθαν. Μπέης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κοζάνη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή στον Κρόκο Κοζάνης, κοντά στην πόλη της Κοζάνης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκαν 550 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών, 120 στρέμματα γεωργικής έκτασης, 3 αγροτικές αποθήκες (παραπήγματα), δύο εγκαταλειμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 10 καρυδιές.
Στη μάχη της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 16μελές πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ και 4 σκαπτικά μηχανήματα. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν -μέχρι στιγμής- άγνωστα.