current views are: 6

29 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση10:51

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων στην Ηλιούπολη – Έκλεβαν και βανδάλιζαν δημοτικά σχολεία

Συμμορία ανηλίκων που έβαλε χθες το βράδυ φωτιά στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, ενώ έκανε και κλοπές από σχολεία, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Δημοσίευση 10:51’

Συμμορία ανηλίκων που έβαλε χθες το βράδυ φωτιά στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, ενώ έκανε και κλοπές από σχολεία, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Σπείρα που λήστευε και προκαλούσε φθορές σε δημοτικά σχολεία είχαν συστήσει τους τελευταίους 3 μήνες 9 ανήλικοι ηλικίας από 13 έως 16 ετών οι οποίοι έκλεβαν ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα από σχολεία, ενώ κατέστρεφαν θρανία και πίνακες, προκαλώντας ζημιών χιλιάδων ευρώ.

Για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. Το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως πίσω από τους βανδαλισμούς ήταν ένας 13χρονος και ένας 14χρονος τους οποίους και συνέλαβαν λίγα λεπτά αφού είχαν βάλει φωτιά σε προαύλιο σχολείου στην περιοχή.

 Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για  εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών κατά συναυτουργία και επιπρόσθετα ο 13χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν επτά ακόμη ανήλικοι συνεργοί τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών και κλοπών κατά συναυτουργία, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι ανωτέρω ανήλικοι προέβαιναν συστηματικά σε  φθορές και κλοπές δημοσίων ειδών και συσκευών-μηχανημάτων από σχολικά κτίρια της Ηλιούπολης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ένας  Η/Υ, μία  πλακέτα και ένα  ποντίκι Η/Υ, μία  τηλεόραση, ένας  προτζέκτορας και τρία  ποδήλατα.

 


σχετικα αρθρα