Σε μαραθώνια εξελίσσεται η συνάντηση που θα κρίνει την ελληνική ακτοπλοΐα και κατ΄ επέκταση τον τουρισμό της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη.
Όπως ανέφερε ο γεν. γραμ. της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, ο κ. Παμπούκης απέστειλε χθες επιστολή στα γραφεία της ΠΝΟ, με την οποία καλεί τα μέλη της σε διάλογο, προκειμένου, όπως τονίζει, να "συζητηθούν θέματα ενδιαφέροντος των Ελλήνων ναυτικών που προκύπτουν στο πλαίσιο των μέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής εξαιτίας της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας".

Η ΠΝΟ, που ζητά την κατάργηση του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου βάση της οποίας προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, έχει ζητήσει απάντηση από τον υπουργό, διαφορετικά έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η Ομοσπονδία εκτιμά συγκεκριμένα ότι μέσω του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο καταργούνται όλες οι αναπροσαρμογές και οι αυξήσεις των συντάξεων του ΝΑΤ, ενώ παράλληλα επέρχεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωποι της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας που συναντήθηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ, απηύθυναν έκκληση να μη γίνει απεργία τη συγκεκριμένη περιόδο, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον ακτοπλοϊκό κλάδο και τις οικονομίες των νησιών.
TAGS