current views are: 5

30 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση19:53

Πρώτα οι βροχές, μετά τα… αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα

Εντατικές εργασίες από Περιφέρειες και Δήμους

Δημοσίευση 19:53’

Εντατικές εργασίες από Περιφέρειες και Δήμους

Οι διαδικασίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και όλοι τρέχουν να προλάβουν το χειμώνα. Φαίνεται, όμως, πως στα καμένα του καλοκαιριού τα αντιπλημμυρικά έργα θα είναι έτοιμα… μετά τις βροχές.

Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες, ταυτόχρονα με την οριοθέτηση των καμένων περιοχών. Η διαδικασία αυτή δεν θα έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά, θα αρχίσει η κατασκευή των έργων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Φίλιππο Πέτρου, ένας αγώνας δρόμου για να προλάβουμε το βροχερό φθινόπωρο ξεκινά.

«Εμείς από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε να καθαρίζουμε τα ρέματα. Προτεραιότητα, φυσικά, θα δώσουμε στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Αμέσως μετά, όταν θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά, θα αρχίσουμε τις εργασίες με γοργούς ρυθμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Newpost.

Αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πληγείσες περιοχές: τη Ζάκυνθο, τις Σπέτσες, την Κεφαλονιά.

Στα Κύθηρα, οι τοπικές αρχές έχουν έναν επιπλέον πονοκέφαλο. Ήδη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κομηνό, ο καθηγητής εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας έχει κάνει αυτοψία στις καμένες εκτάσεις και ετοιμάζει την μελέτη για την κατασκευή της αντιπλημμυρικής προστασίας. Όμως, όπως λέει στο Newpost «είναι λίγο αργά αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους δασικούς χάρτες στα καμένα. Αποκαλυφθήκαν πετρόκτιστες μάντρες που περικλείουν διαφιλονικούμενα κομμάτια. Περιμένουμε ότι θα έχουμε κάποιες ενστάσεις που ίσως καθυστερήσουν, κάπως, τη διαδικασία, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε έτοιμοι».


σχετικα αρθρα