Ομαλά έληξε η κινητοποίηση των κατοίκων, φορέων και των εργαζόμενων στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη. Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτσίδης, ενημέρωσε τον υπουργό για τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα του δήμου, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, ενώ παρουσίασε και τα αιτήματα της περιοχής, που είναι:

- Να αποδοθούν στον δήμο τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που περικόπηκαν το 2010 σε σχέση με το 2009.

- Να μπορούν οι δήμοι να πάρουν χαμηλότοκο δάνεια, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

- Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να δοθεί η δυνατότητα να προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.

- Να ακυρωθούν οι περικοπές των μισθών και επιδομάτων των εργαζόμενων στους δήμους.

- Να μην ξεπουληθεί το Ελληνικό, αλλά να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις.

Νωρίτερα, πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών κατοίκων και εργαζομένων στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Γκορτσίδη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως αναφέρεται σε ψήφισμα.