current views are: 10

2 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:23

Ασθενείς από το Διδυμότειχο πηγαίνουν για νοσηλεία στην Τουρκία!

Μέχρι τη γειτονική Τουρκία αναγκάζονται να ταξιδέψουν κάτοικοι του Έβρου προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες Υγείας

Δημοσίευση 07:23’

Μέχρι τη γειτονική Τουρκία αναγκάζονται να ταξιδέψουν κάτοικοι του Έβρου προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες Υγείας

Μέχρι τη γειτονική Τουρκία αναγκάζονται να ταξιδέψουν κάτοικοι του Εβρου προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες Υγείας

Σύμφωνα με καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ο λόγος είναι το αποδεκατισμένο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, για το οποίο δήμος και υγειονομικοί φορείς εκπέμπουν «SOS».

H δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζητούν τη νομική του αυτοτέλεια (είναι διασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) ώστε να λειτουργεί με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και όχι σαν… Κέντρο Υγείας, χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών.

«Εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, τον στρατό και μετανάστες. Είναι πολύς ο κόσμος. Επίσης ο Εβρος έχει πλέον ως επί το πλείστον ηλικιωμένους κατοίκους, οι οποίοι χρήζουν ικανοποιητικής περίθαλψης», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2013 ζητείται η νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου. Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του ενιαίου νομικού προσώπου (Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Διδυμότειχου) θεωρεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου… κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

«Τη στιγμή που στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω αποχώρησης τεσσάρων νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του Νοσοκομείου. Ο αναπληρωτής διοικητής βρήκε τη λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί. Ανέστειλε με απόφασή του τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού της ΜΑΦ», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις γιατρών σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ουρολόγος, οδοντίατρος, ορθοπαιδικός, ο οποίος φεύγει καθώς κατέλαβε θέση σε άλλο νοσοκομείο. «Μας φεύγουν συνεχώς γιατροί. Δεν γίνεται να λειτουργούμε χωρίς βασικές ειδικότητες», λέει με φανερή την αγωνία στη φωνή του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου φαίνεται και από το γεγονός ότι οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του Εβρου αναγκάζονται να αναζητήσουν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χλμ. από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. «Πού είναι η εθνική υπερηφάνεια; Για λόγους προσηλυτισμού οι Ελληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει δωρεάν πακέτα περίθαλψης στους Ελληνες. Αν το ακριτικότερο νοσοκομείο της χώρας, του Διδυμοτείχου, είναι σε αυτή την κατάσταση, που θα έπρεπε για λόγους εθνικού συμφέροντος να προστατεύεται, φανταστείτε την κατάσταση των υπόλοιπων νοσοκομείων της χώρας», τονίζει η Ομοσπονδία.


σχετικα αρθρα