current views are: 7

3 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:02

Ο «μαϊμού» ιμάμης, η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και… ο νόμος της Σαρίας στο κέντρο της Αθήνας

Είχαν μετατρέψει αποθήκη σε χώρο λατρείας 

Δημοσίευση 18:02’

Είχαν μετατρέψει αποθήκη σε χώρο λατρείας 

Την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός αυτοαποκαλούμενου ιμάμη που είχε δημιουργήσει έναν άτυπο χώρο λατρείας στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσαν οι αναφορές για ύποπτες κινήσεις ενός 30χρονου από το Μπαγκλαντές. Όπως προέκυψε ο άνδρας είναι παράτυπος μετανάστης και άμεσα αναμένεται η απέλασή του από τη χώρα.

Ο 30χρονος μπήκε στο “στόχαστρο” των αρχών, καθώς παρατηρήθηκε μια προσπάθεια, μαζί με τέσσερις ακόμη ομοεθνείς του, να τηρήσουν τον νόμο της Ισλαμικής Σαρίας. Τα άτομα προσπαθούσαν να επιβάλλουν με το ζόρι τις πεποιθήσεις τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιχείρησαν να προκαλέσουν εντάσεις, με αφορμή τον διαφορετικό τρόπο ντυσίματος και συμπεριφοράς των “δυτικών“.

Οι πέντε άνδρες προσήχθησαν από την αποθήκη που είχαν μετατρέψει σε… τζαμί, με τον 30χρονο να συλλαμβάνεται, καθώς δεν είχε έγγραφα νόμιμης παραμονής στην χώρα, ενώ οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο 30χρονος φαίνεται να εξέφραζε ακραίες απόψεις για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, χωρίς να προκύπτει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Newpostσοβαρή απειλή“.

Στο “μικροσκόπιο” τρία τζαμιά

Και μπορεί ο “μαϊμού” ιμάμης να μην κατάφερε να ριζοσπαστικοποιήσει άτομα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επιδιώξουν να το κάνουν άλλοι. Μετά το “χτύπημα” στη Βαρκελώνη, οι αρχές έβαλαν στο επίκεντρο των ερευνών τους τρία αυτοσχέδια τζαμιά, καθώς και 100 άτομα που τα επισκέπτονται. Μάλιστα  αυτά τα άτομα έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, τόσο οι συζητήσεις τους όσο και τα άτομα τα οποία συναναστρέφονται, χωρίς να προκύπτουν “επιβαρυντικά” στοιχεία σε βάρος τους.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καθημερινές σχεδόν επαφές με στελέχη της επίσημης μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα και συζητούν περιπτώσεις τυχόν αλλαγής συμπεριφοράς ατόμων και αν προκύψει περαιτέρω ενδιαφέρον για τις αρχές, θα εξεταστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως κάποιοι από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι επισκέπτονται τα τρία τζαμιά, που βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση, εκφράζουν δημοσίως την απέχθειά τους για τον δυτικό τρόπο ζωής και ενδυμασίας.
 


σχετικα αρθρα