Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καλαμάτας, με σκοπό τον προσδιορισμό της στρατηγικής για την ίδρυση καταστήματος κράτησης στην περιοχή της Καλαμάτας. Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, οι επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων από τα χωριά του Δήμου Καλαμάτας που αποδέχονται στην περιοχή τους να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν φυλακές.

Ομόφωνα οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη αποφάσισαν να σχηματιστεί ολοκληρωμένος φάκελος, που θα εμπεριέχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμάτας για τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά και τοπογραφικά, για τους προτεινόμενους χώρους στην Άμφεια, τον Άρις και το Πλατύ.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης ως τα μέσα Αυγούστου με τη συμμετοχή του δημάρχου, των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου και των βουλευτών Μεσσηνίας, προκειμένου να του δηλώσουν την βούλησή τους για δημιουργία καταστήματος κράτησης στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητά τη δημιουργία φυλακών στην Καλαμάτα.