Κατάργηση των προστίμων για τα τραπεζοκαθίσματα και κίνητρα στους επαγγελματίες για να απελευθερώσουν δημόσιο χώρο πρότεινε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί πολίτες, οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να κάνει έναν μικρό απολογισμό από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής, τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι σήμερα.
Όπως είπε ο κ. Μάτης τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μέχρι τον περασμένο Απρίλιο στους καταστηματάρχες της πλατείας Αριστοτέλους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα φτάνουν τις 740.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπήρξε ορατό αποτέλεσμα στην απελευθέρωση χώρων από τους επαγγελματίες για τους πεζούς.

«Αντί να αυξάνουμε τα πρόστιμα μπορούμε να τα καταργήσουμε αρκεί οι επαγγελματίες να απελευθερώσουν το χώρο», είπε και σημείωσε ότι το ΤΕΕ εξετάζει ήδη την πρότασή του.

Για τη διοίκηση Μπουτάρη σχολίασε ότι δεν έχει σηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής η αλλαγή στη ζωή της πόλης και υπογράμμισε την ανάγκη συμπαράταξης της κοινωνίας και ενεργοποίησης των πολιτών προς όφελος της Θεσσαλονίκης.