Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Λαμία, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Στύρφακα, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, στις 4.30 το απόγευμα.
Η φωτιά, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Δημιούργησε ένα μέτωπο, το οποίο ξεπερνούσε τα 300 μέτρα και έχοντας κάψει χαμηλή δασική βλάστηση, κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Στύρφακα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με την βοήθεια των δύο πυροσβεστικών PZT από το αεροδρόμιο της Λαμίας, κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο προς το χωριό, ενώ η φωτιά συνεχίζει και κινείται δυτικά προς το βουνό.

Επειδή η φωτιά βρίσκεται στο σημείο όπου διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η συγκοινωνία των τρένων έχει διακοπεί προς το παρόν για λόγους ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ περιμένουν το πράσινο φως από τους πυροσβέστες για να επιτρέψουν την κυκλοφορία των τρένων που έχουν καθηλωθεί σε διάφορα σημεία του δικτύου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στο κυρίως μέτωπο της φωτιάς.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σέσι Γραμματικού, στην Αττική. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κοζάνη η οποία εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Κοντοβούνι. Η πυρκαγιά έκαψε 700 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.  Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 22μελές πεζοπόρο τμήμα, δύο βυτιοφόρα ΟΤΑ και 2 σκαπτικά μηχανήματα.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης. Από τη φωτιά κάηκαν 500 στρέμματα με ξερά χόρτα και καλαμιές.