ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το ’’Authentic Big Blue’’ από 18 Σεπτεμβρίου στην Αμοργό

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2017, 01:25 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2017, 01:25
Αντίστροφη μέτρηση για το ’’Authentic Big Blue’’ από 18 Σεπτεμβρίου στην Αμοργό
Facebook Twitter Whatsapp

Καταδύσεις, κινηματογράφος, μουσική, γαστρονομία... Όλα μπερδεύονται γλυκά στο ''Authentic Big Blue'' που ξεκινά στις 18 και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου στην Αμοργό, το νησί που... γέννησε το ''Απέραντο γαλάζιο''. 

Καταδύσεις, κινηματογράφος, μουσική, γαστρονομία... Όλα μπερδεύονται γλυκά στο ''Authentic Big Blue'' που ξεκινά στις 18 και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου στην Αμοργό, το νησί που... γέννησε το ''Απέραντο γαλάζιο''. 

Για μια εβδομάδα, η Αμοργός θα ζει στους ρυθμούς του Authentic Big Blue: Διάσημοι δύτες από όλον τον κόσμο θα κάνουν το νησί ''κέντρο καταδύσεων'', ενώ το ''Απέραντο γαλάζιο'' του σινεμά θα αναβιώσει ξανά, καθώς τόσο οι πρωταγωνιστές, όσο και ο συνθέτης της μουσικής της ταινίας θα δώσουν το παρών 20 χρόνια μετά τα γυρίσματα στις γαλάζιες βαθιές θαλασσες της περιοχής. 

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελεύθερης κατάδυσης στις μέρες μας θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν τα νερά στην παραλία της Αγίας Αννας, όπως έκαναν το 1988 και οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο», Enzo Maiorca και Jacques Mayol.

Κατά τη διάρκεια του The Authentic Big Blue 2017, θα διεξαχθούν αγωνίσματα και στις τρεις αγωνιστικές κατηγορίες που έχει στο πρόγραμμα της η Aida International: CWT σταθερά βάρη με πέδιλα, CNF σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα και FIM ελεύθερη βύθιση. 

Ο Ισπανός Miguel Lozano έχει φτάσει τα 122 μέτρα βάθος με μία ανάσα, ρεκόρ που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση στον κόσμο. Στα 38 του χρόνια όμως, είναι αποφασισμένος να σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας.

Ο Pascal Berger από την Ελβετία είναι φίλος και συνεργάτης του Lozano αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο όταν βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο Berger έχει το ρεκόρ Ελβετίας με 115 μέτρα στην κατηγορία VW (variable weight) και δείχνει πολύ δυνατός τα τελευταία χρόνια.

Το μεγάλο όνομα στις γυναίκες είναι η Nataliia Zharkova από την Ουκρανία που μετράει πέντε μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ενώ με τη βουτιά που έκανε το 2016 στα 95 μέτρα βάθος, ανέβηκε στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία CWT (constant weight). Η Ουκρανή πρωταθλήτρια προετοιμαζεται εντατικά και ενδέχεται να επιχειρήσει προσπάθεια παγκοσμίου ρεκόρ στην Αμοργό. 

Η Mandy Sumner θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος. Άρχισε την ενασχόλησή της με την ελεύθερη κατάδυση το 2014 και μόλις ένα χρόνο αργότερα έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της AIDA.

Γαστρονομία

Το καλό φαγητό και κρασί θα έχουν την τιμητική τους στο Authentic Big Blue, μεταμορφώνοντας την Αμοργό για μια εβδομάδα σε ένα ατέλειωτο γαστρονομικό φεστιβάλ. Εκθέσεις κρασιού, παρουσιάσεις, γευστικές δοκιμές, ακόμα και η... αναβίωση του μεγαλύτερου πανηγιού των Κυκλάδων, αυτό της Αγίας Παρασκευής θα κάνουν το νησί να ακουστεί όσο κανένα άλλο.