Σε περαιτέρω υποβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και σε ακύρωση της προσπάθειας, που γίνεται από τις ελληνικές υγιείς επιχειρήσεις, για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος διεθνώς, οδηγούν ακραίες μορφές διαμαρτυρίας, όπως αυτές από πλευράς των ιδιοκτητών ταξί.
Τα παραπάνω υποστηρίζει, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Καλεί τους μεν διαμαρτυρόμενους επαγγελματίες να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να επιδιώξουν με άλλο τρόπο την εξεύρεση λύσης στα προβλήματά τους, τη δε κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, αν συνεχιστούν αυτές οι ακραίες μορφές κινητοποιήσεων, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, όχι μόνο για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά για το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

«Σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, με την χώρα μας να βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της τελευταίας 50ετίας, τουρισμός και εξαγωγές αποτελούν τις μόνες μορφές ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Αντί, λοιπόν, όλοι μας να διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, υποβαθμίζουμε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, δίνοντας μόνοι μας τη χαριστική βολή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΒΕ.