Λύσεις για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροδότησης στη Ρόδο αναζητά η διοίκηση της ΔΕΗ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς του νησιού, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια λειτουργίας αλλά και να ικανοποιηθούν αιτήματα νέων ηλεκτροδοτήσεων και επαυξήσεων ισχύος που έχουν υποβληθεί από καταναλωτές, όπως για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση της Μαρίνας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Ν. Χατζηαργυρίου, τον γενικό Διευθυντή Διανομή κ. Ν. Αραβαντινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζηδιάκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Κουσουρνά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και τον εκπρόσωπο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου επισημάνθηκε η ανάγκη απεμπλοκής της κατασκευής του νέου Υποσταθμού κλειστού τύπου στον Αγ. Νικόλαο, καθώς οι υφιστάμενοι υποσταθμοί Ροδινίου και Ιαλυσού έχουν υποστεί κορεσμό και λειτουργούν οριακά σε περιόδους υψηλής ζήτησης. Σημειώνεται ότι ο υποσταθμός Αγ. Νικολάου έχει ανατεθεί από το 2007 και ο εξοπλισμός παραμένει αποθηκευμένος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, "οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στην ανάγκη κατασκευής νέου Υποσταθμού στη πόλη της Ρόδου το συντομότερο δυνατόν και κατανόησαν ότι οι Υποσταθμοί κλειστού τύπου, που προτείνει η ΔΕΗ, συνάδουν με το αστικό περιβάλλον, δεν δημιουργούν πολεοδομικά ή περιβαλλοντικά προβλήματα και δεν επιβαρύνουν την υγεία των περιοίκων στον Υποσταθμό".

Ο Δήμαρχος Ρόδου ανέφερε πάντως ότι υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες θέσεις για τη χωροθέτηση του υποσταθμού, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, τις οποίες θα προτείνει άμεσα στη ΔΕΗ για εξέταση της καταλληλότητας τους. Τα στελέχη της ΔΕΗ επισήμαναν ότι σε περίπτωση επιλογής άλλης θέσης θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση εξαιτίας της νέας αδειοδότησης του υποσταθμού, αλλά και λόγω πιθανών προβλημάτων στην ανάθεση του έργου. Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις εναλλακτικές προτάσεις που θα υποβληθούν από τον Δήμαρχο, με κριτήριο την αξιόπιστη και οικονομική ηλεκτροδότηση της πόλης της Ρόδου, εκτιμώντας και την επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους των Αρχών.

Παράλληλα, η ΔΕΗ θα εξετάσει σε συνεργασία με τις Αρχές της Ρόδου τη δυνατότητα της βέλτιστης αξιοποίησης του οικοπέδου της στον Αγ. Νικόλαο, σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου υποσταθμού, την ανακαίνιση του κτιρίου του παλαιού σταθμού παραγωγής ρεύματος με πιθανή δημιουργία Ναυτικού Μουσείου, καθώς και των λοιπών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου.