current views are: 9

10 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:55

Πρώτο κουδούνι με αγιασμό και βιβλία σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια

Πανέτοιμο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλώνει το υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση 09:55’

Πανέτοιμο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλώνει το υπουργείο Παιδείας

Έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα και κενά, κηρύττει το υπουργείο Παιδείας.

Στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης  της χώρας, οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί της Δευτέρας για τον καθιερωμένο αγιασμό αλλά θα προμηθευτούν και τα βιβλία τους, τα οποία είναι ήδη έτοιμα, τυπωμένα και έχουν αποσταλεί στα σχολεία.

Φέτος θα λειτουργήσουν 40 νέες σχολικές μονάδες οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες άνω των 5.000 μαθητών. Φέτος, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει σε επιπλέον 20 Νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 9 Γυμνάσια, 5 Λύκεια και 1 Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ).

Όπως αναφέρει η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ),η συντριπτική πλειονότητα αυτών, υλοποιήθηκαν με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους αξίας άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πάντα είναι έτοιμα και δεν θα προκληθεί κανένα πρόβλημα. 

Όπως λέει ο σύμβουλος του υφυπουργού Παιδείας, Θέμης Κοτσυφάκης

«Είμαστε πανέτοιμοι. Την εβδομάδα που πέρασε κάναμε 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών και 10.000 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη. Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο πριν από την έναρξη σχολικού έτους. Έχουν κρατηθεί κάποιες πιστώσεις για να καλυφθούν και τα κενά που θα προκύψουν από τις επιλογές των μαθητών στα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ. Πριν το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε εικόνα των τμημάτων που θα δημιουργηθούν και θα τα στελεχώσουμε».

Για τον αγιασμό ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, θα μεταβεί στην Αίγινα.  Θα παραβρεθεί στην τελετή αγιασμού  του Ολιγοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας

Από τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησαν και πάλι από τις υπηρεσίες της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., οι προσεισμικοί έλεγχοι των σχολικών μονάδων της χώρας, οι οποίοι είχαν “παγώσει” από το 2011. Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί 145 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 60 βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 35 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και 50 στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, στα σχολεία της Αττικής, παράλληλα με τους προσεισμικούς ελέγχους, οι υπηρεσίες της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. προχώρησαν, για πρώτη φορά, σε καταγραφή του ενεργειακού αποτυπώματος των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο η ενεργειακή αναβάθμιση τους.


σχετικα αρθρα