ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξαν τα σχολεία - Με 15.000 προσλήψεις και 40 νέα κτίρια η κυβέρνηση ξορκίζει τις ελλείψεις

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2017, 07:05 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2017, 09:35
Άνοιξαν τα σχολεία - Με 15.000 προσλήψεις και 40 νέα κτίρια η κυβέρνηση ξορκίζει τις ελλείψεις
Facebook Twitter Whatsapp

Με τον καθιερωμένο αγιασμό υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας βλέπει τη σχολική χρονιά να ξεκινά με καλούς οιωνούς. Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν προσληφθεί 15.000 αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα, η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ ανακοίνωσε τη λειτουργία 40 καινούργιων σχολικών συγκροτημάτων.

Στον αγιασμό του Ολιγοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας στην Αίγινα βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παρέστη στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παραστεί τελικά στον αγιασμό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, λόγω "προσωπικού προβλήματος". Είναι το σχολείο στο προαύλιο του οποίου έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο Μάριος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, βρέθηκε στο 41ο Γυμνάσιο της πλατείας Αμερικής, στην οδό Πάτμου 11-13.

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας ωστόσο (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) αναφέρουν ότι παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών, θα λείπουν σήμερα από τα σχολεία περίπου 4.500 εκπαιδευτικοί που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη. 

Μιλώντας στο Newpost ο σύμβουλος του υφυπουργού Παιδείας Θέμης Κοτσυφάκης εξηγεί πάντως πως «κάποια κενά θα προκύψουν στη μέση της εβδομάδας μόλις δημιουργηθούν όλα τα τμήματα και αυτό είναι κάτι που έχει προβλεφθεί. Έχουν κρατηθεί κάποιες πιστώσεις για να καλυφθούν και τα κενά που θα προκύψουν από τις επιλογές των μαθητών στα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ. Πριν το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε εικόνα των τμημάτων που θα δημιουργηθούν και θα τα στελεχώσουμε».

Από τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησαν και πάλι από τις υπηρεσίες της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., οι προσεισμικοί έλεγχοι των σχολικών μονάδων της χώρας, οι οποίοι είχαν “παγώσει” από το 2011. Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί 145 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 60 βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 35 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και 50 στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, στα σχολεία της Αττικής, παράλληλα με τους προσεισμικούς ελέγχους, οι υπηρεσίες της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. προχώρησαν, για πρώτη φορά, σε καταγραφή του ενεργειακού αποτυπώματος των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο η ενεργειακή αναβάθμιση τους.