Δύο νέα μέτωπα έρχονται να προκαλέσουν «πονοκέφαλο» στους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που εδώ και ώρες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ούτως ώστε η πυρκαγιά να μην κάψει οικίες στη Δυτική Αχαΐα.

Πρόκειται για τα χωρία Τζάιλο και Ζησιμέικα όπου αυτή την ώρα επιχειρούν επίγειες δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της με αντιπυρικές ζώνες.

Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, οι Αρχές έδωσαν εντολή για σταδιακή εκκένωση της κοινότητας Άρλα. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο κοντά στην εκκλησία, ενώ λεωφορείο του Δήμου παρέλαβεηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες κατοίκων για να τους μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.

Όπως μεταδίδει το tempo24, o κόσμος δεν απομακρυνόταν από το σημείο παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των αρχών. Νωρίτερα κάποιοι κάτοικοι προσπάθησαν να ξεφύγουν από την ΕΛ.ΑΣ. για να πλησιάσουν τις φλόγες να σώσουν τα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου αναφέρει ότι η νύχτα θα είναι μεγάλη καθώς και ότι υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με  60 πυροσβέστες με 31 οχήματα. Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Σύμφωνα με το tempo24, στις φλόγες φαίνεται ότι τυλίχθηκαν λίγο νωρίτερα σπίτια στο Ελαιοχώρι. Η αστυνομία συγκέντρωσε τους κατοίκους στην πλατεία ενώ οικογένειες με μικρά παιδιά εγκαταλείπουν το χωριό. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».