Το πρώτο ενιαίο έντυπο του νέου καλλικράτειου δήμου Αγίου Νικολάου, τον «Νέο Τουριστικό Χάρτη», παρουσίασε - σε συνέντευξη Τύπου - ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μιχάλη Σγουρό, την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, Μαρία Καφετζάκη, τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, Γιώργο Χουρδάκη και την υπεύθυνη του γραφείου Τουρισμού, Χρυσάνθη Κουλουμπράκη.
«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το πρώτο ενιαίο έντυπο του νέου δήμου Αγίου Νικολάου, τον ‘Νέο Τουριστικό Χάρτη’, ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα τουριστικό οδηγό. Το πρώτο ενιαίο έντυπο του δήμου Αγίου Νικολάου, προβάλλει πλέον όλο το Δήμο και είναι στη διάθεση των επισκεπτών μας, των επιχειρηματιών και των πολιτών», ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Μέσα από τις πολλές δυσκολίες -συνέχισε ο δήμαρχος- που αντιμετωπίζουμε, λόγω των οικονομικών θεμάτων, είναι οι δυσκολίες του «Καλλικράτη» με τα πολλά νομοθετικά προβλήματα, αλλά και τα οικονομικά, είναι πολύ δύσκολο από τη μία μέρα στην άλλη να λειτουργούμε σαν ενιαίος δήμος. Χρειάζεται αλληλογνωριμία, αλληλοκατανόηση και ο σεβασμός τής διαφορετικότητας όλων των περιοχών και να αναδείξουμε σε αυτή την περίοδο, τα συνθετικά στοιχεία του νέου Δήμου.

Ο «Νέος Τουριστικός Χάρτης», αν και στηρίζεται στην παλαιά μακέτα, προστέθηκαν πολλά καινούργια στοιχεία. Είναι ένα εύχρηστο έντυπο, το οποίο μπορεί πάρα πολύ σύντομα και αποτελεσματικά να δώσει μία εικόνα του νέου Δήμου και κυκλοφορεί σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα.

Ο «Χάρτης» θα διανεμηθεί από τα σημεία των Δημοτικών Επιχειρήσεων, το Γραφείο Πληροφοριών στον Άγιο Νικόλαο, στη Νεάπολη, στο Βραχάσι, καθώς και στα ξενοδοχεία.