Το παρών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας έδωσε για δεύτερη φορά διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με μέλος του Κινήματος δεν Πληρώνω, που επικοινώνησε το Newpost, στο κτίριο της οδού Λουκάρεως βρίσκονταν παρατεταγμένοι ανδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης προκειμένου να διασφαλίσουν την διεξαγωγή των πλειστηριασμών. Ωστόσο αυτό φαίνεται να μην "συγκίνησε" ιδιαίτερα τα κινήματα να απλώσουν πανό και να φωνάξουν συνθήματα όπως "έξω τώρα τα κοράκια".

Στο Ειρηνοδικείο βρέθηκαν και σήμερα το "Κίνημα δεν πληρώνω", το ΕΠΑΜ η ΛΑΕ και η Ανταρσύα όπου τελικά κατάφεραν να διώξουν τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για την διενέργεια 22 πλειστηριασμών.

Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν οικόπεδα, μαγαζιά καθώς και α’ κατοικίες. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες δυο κατοικιών πλησίασαν τα κινήματα ευχαριστώντας τα, για τον αγώνα που κάνουν, καθώς και ότι έσωσαν έστω προσωρινά τις περιουσίες τους.

Ένταση και στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, ένταση επικράτησε και στην Θεσσαλονίκη, όταν μέλη του συντονισμού ενάντια στους πλειστηριασμούς ανέβηκαν στο γραφείο της προέδρου συμβολαιογράφων και επικράτησε μικροένταση με την κόρη της και επίσης συμβολαιογράφο, Δήμητρα.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγη ώρα αργότερα τα μέλη του συντονισμού αποχώρησαν με προορισμό το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται, πως οι συμβολαιογράφοι της πόλης απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου.  

Φωνές και σπρωξιές στη Λάρισα

Το αδιαχώρητο επικράτησε και στο  Ειρηνοδικείο της Λάρισας.

Έξω από την αίθουσα των πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, μέλη της Πρωτοβουλίας Λάρισας κατά των πλειστηριασμών, της Λαϊκής Ενότητας, του Εργατικού Κέντρου, της ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας, της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας και του ΕΠΑΜ, προκειμένου να εμποδίσουν την διαδικασία.

Η κατάσταση κάποια στιγμή παραλίγο να ξεφύγει από τα όρια, όταν συμβολαιογράφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα και εμποδίστηκαν από τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα την επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας.

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, στο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να εμποδίσει την ματαίωση των πλειστηριασμών.