Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε από σήμερα, Παρασκευή. Στα ύψη η θερμοκρασία Σάββατο και Κυριακή. Αναλυτικά για Παρασκευή:

Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία ασθενείς. Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στη δυτική Κρήτη πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 26 έως 32 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 26 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Αττική: αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

   
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σαββατοκύριακo.

Συγκεκριμένα το Σάββατο τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες μπόρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή.

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας για πρόσκαιρους όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους 3 με 5 μποφόρ.