Χωρίς επιβάτες έφυγε το πλοίο "Νήσος Μύκονος" από το λιμάνι της Σάμου προς το Πέραμα, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε μετά την προσέγγισή του στο λιμάνι του Καρλόβασι, στις 6:45 το πρωί. Συγκεκριμένα, όταν το πλοίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για το Βαθύ, το τελευταίο λιμάνι του δρομολογίου του στο ταξίδι του από Πειραιά προς Σάμο, διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσαν οι "μπουκάλες" που κρατούν τον καταπέλτη του πλοίου.

Οι επιβάτες με προορισμό το Βαθύ, μεταφέρθηκαν με μισθωμένα πούλμαν, καθώς τα ταξί απεργούν και στη Σάμο, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι η βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί στο νησί η πλοιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε την μετάβαση του πλοίου στο Πέραμα για την άμεση επισκευή του προκειμένου να εκτελεστεί το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τη Σάμο, απόψε στις 10 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το "Νήσος Μύκονος" είναι το μοναδικό πλοίο που συνδέει τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους με την Αθήνα και η μη αποκατάσταση της ζημιάς άμεσα θα σήμαινε ότι κατά τη διάρκεια του ζενίθ της επιβατικής κίνησης θα μείνει ο νομός χωρίς καράβι.