current views are: 9

19 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:30

Αδέσποτη σφαίρα στο Γαλάτσι: «Το παιδί έχει ακόμα τη σφαίρα στο χέρι του, έχει τρομοκρατηθεί όλη η γειτονιά»

Τι δηλώνει ο πατέρας του 10χρονου 

Δημοσίευση 16:30’

Τι δηλώνει ο πατέρας του 10χρονου 

Ανακουφισμένος που το παιδί του γλίτωσε τα χειρότερα δήλωσε στο star.gr ο πατέρας του 10χρονου μαθητή, ο οποίος πυροβολήθηκε με αεροβόλο όπλο στην αυλή του σχολείου του την ώρα που έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του.

«Την Κυριακή το απόγευμα, αφού έκανε τα μαθήματά του, μου ζήτησε το παιδί να πάει στο σχολείο του να παίξει με τους φίλους του. Του είπα ότι μπορούσε να πάει κι έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα γύρισε στο σπίτι με τους φίλους του, τρομοκρατημένος και με αίματα στο χέρι», είπε ο πατέρας.

Όπως παραδέχθηκε στην αρχή δεν έδωσε σημασία και αφού είδε ότι ήταν μια γρατζουνιά του καθάρισε την πληγή και ειδοποίησε την αστυνομία.

«Το παιδί άκουσε το σφύριγμα μιας σφαίρας και ένιωσε ένα κάψιμο στο χέρι του. Μαζί με τους φίλους του τρόμαξαν και κρύφτηκαν πίσω από την μπασκέτα. Φώναξαν βοήθεια κι ένας γείτονας τους έφερε στο σπίτι με το αυτοκίνητό του», είπε στο star.gr ο πατέρας του παιδιού.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε η αστυνομία και μαζί πήγαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

«Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά από ότι νόμιζα. Μου κόπηκαν τα πόδια γιατί οι γιατροί μου είπαν ότι η σφαίρα είναι ακόμα μέσα στο χέρι του παιδιού και θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. Την Πέμπτη το παιδί θα υποβληθεί σε επέμβαση για να του αφαιρέσουν τη σφαίρα», είπε.

Όσο για το ποιος μπορεί να είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ εναντίον μικρών παιδιών ο ίδιος είπε:

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός που πυροβόλησε. Η γειτονιά μας είναι πολύ ήσυχη κι εγώ αισθανόμουν μεγάλη ασφάλεια να πηγαίνει το παιδί μου στο σχολείο και να παίζει. Προφανώς ήθελε να τρομάξει τα παιδιά γιατί μάλλον ενοχλήθηκε από τις φωνές τους. Αυτό όμως είναι αδιανόητο. Δεν γίνεται να παίρνει κάποιος όπλο γιατί μερικά παιδιά παίζουν και κάνουν φασαρία».

Μάλιστα όπως είπε, ολόκληρη η γειτονιά έχει τρομοκρατηθεί μετά από το συμβάν, αφού ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από το θάνατο του μικρού Μάριου μέσα στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα.

«Αυτό που ήθελε να κάνει το πέτυχε. Έχει ερημώσει η γειτονιά. Από την Κυριακή που συνέβη αυτό στο παιδί μου δεν πήγε κανένα παιδάκι στο σχολείο να παίξει και δεν βγήκαν ούτε στις πλατείες», τόνισε ο κύριος Κονσταντίν Γκάμπριελ.

Πηγή: Star.gr


σχετικα αρθρα